Op zaterdag 5 april is er om 16.00 uur weer een prachtig marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer verzorgd door Bram Brandemann. Hij bespeelt zowel het rugwerk van het Schnitgerorgel, als het Flentrop Leeuwenbergh-orgel.
Bram Brandemann (*1969) studeerde, voordat hij naar het conservatorium ging, orgel en muziektheorie bij Jaap Zwart. Aan het Utrechts Conservatorium ontving hij zijn opleiding bij Theo Teunissen en vooral bij Reitze Smits. Hij behaalde zijn diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus in 1994 en 1996. Tijdens deze studie ontving hij een beurs om zich verder te verdiepen in de Frans-romantische en impressionistische muziek aan het Conservatoire de Toulouse. Ook studeerde hij hoofdvak Beiaard aan de Utrechtse Hogeschool voor de kunsten bij Todd fair en Bernard Winsemius. Verder behaalde hij -bij o.a. dr. Arie Eikelboom- zijn diploma kerkelijk orgelspel bij Hogeschool IDE.
Sinds 2013 is Bram Brandemann als organist verbonden aan de Wilhelminakerk in Bussum, waar hij het grote en karakteristieke Flentrop-orgel bespeelt. Ook is hij sinds 2016 organist van het beroemde Hinsz-orgel in de Buitenkerk van Kampen.
Bram Brandemann is sinds eind 2013 bezig met het opnemen van al Bachs orgelwerken. Het is een omvangrijk traject met ongeveer 270 orgelwerken die vrij online te beluisteren zullen zijn.
Hij maakte verschillende CD-opnamen, waarvan de serie ‘Rondom’ het meest actueel is. Daarop is muziek te beluisteren rondom het kerkelijk jaar. Zijn CD’s werden zonder uitzondering zeer positief beoordeeld in de pers.
Het programma van Bram kunt u hieronder alvast inzien
De toegang is gratis, maar een donatie, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musici – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld! Van harte welkom!
De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde meer dan 300 jaar oude Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van de aankoop van CD’s, een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.