Aktueel

Een pijp adopteren van het Schnitgerorgel? Dat kan!

Bij het inwijdingsconcert van het tijdelijke Albert Schweitzer orgel in Academiehuis/Grote Kerk Zwolle is op zaterdag 14 december 2019 door wethouder Monique Schuttenbeld (o.a. portefeuillehouder cultuur en cultuurhistorie) het pijpenadoptieplan voor de restauratie van het Schnitgerorgel gelanceerd.

Voor de restauratie van het Schnitgerorgel is veel geld nodig. U kunt een bijdrage leveren door het sponsoren van een orgelpijp. Het is vanaf nu mogelijk één of meerdere pijpen van de ruim 4400 orgelpijpen te adopteren. Vanaf € 25,= kunt u al een pijp sponsoren. De grotere orgelpijpen moeten natuurlijk meer opbrengen en voor de pijpen die in het orgelfront staan en zichtbaar zijn vanuit de kerk worden de hoogste bedragen gevraagd. Het is ook mogelijk om een complete stem (één van de 64) te sponseren, maar daarvoor maken we graag een aparte afspraak met u.

Op deze link www.schnitgerorgelzwolle.nl/adopteer kunt u zelf bepalen welke pijp(en) u wilt adopteren. U kunt kiezen voor pijpen uit het Hoofdwerk, Rugpositief, Onderpositief, Borstwerk en/of Pedaal. Wanneer u hebt aangevinkt welke pijp(en) u wilt, krijgt u een totaaloverzicht van de bijdrage die u wilt leveren. U kunt dan ook aangeven of u wilt dat uw naam vermeld wordt bij de door u geadopteerde pijpen of dat u anoniem blijft in het overzicht. U krijgt een Hoofdwerk, Rugpositief, Onderpositief, Borstwerk en/of Pedaal – bevestiging van uw bestelling en na betaling een certificaat. Het is mogelijk om via IDeal te betalen. Bij een succesvolle transactie krijgt u meteen bevestiging in de vorm van een certificaat met uw naam en de pijp(en) die u heeft geadopteerd.

Heeft u vragen? neem dan contact op via info@schnitgerorgelzwolle.nl