Actueel

speeltafel Leeuwenbergh-orgel

Marktconcerten in November en December

Het Marktconcert door Sander van den Houten gaat door!

Sinds eind juli zijn de marktconcerten weer in ere hersteld. Regionale organisten met hart voor het Schnitgerorgel worden gevraagd om belangeloos een kort concert van circa 30 minuten te verzorgen op het Leeuwenberghorgel in het Academiehuis/de Grote Kerk Zwolle.

Een half uurtje ontspannen en genieten van een bijzonder instrument in een bijzondere kerk, het stadshart van Zwolle. U bent van harte welkom binnen te lopen. De toegang is gratis, maar u wordt wel gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel van de Grote Kerk. Dat is de reden waarom de organisten belangeloos voor u willen spelen. Voor meer informatie over de restauratieplannen: zie hiervoor de pagina Nu en de Toekomst op deze website.

De marktconcerten vinden dit jaar – onder voorbehoud – nog plaats iedere zaterdag om 13.00 uur tot en met 5 december 2020. De komende concerten worden verzorgd door:

7 November VERVALLENZaterdag 13.00 uurArjan van Heesprogramma en CV
14 November VERVALLENZaterdag 13.00 uurJohan Smit
21 November VERVALLENZaterdag 13.00 uurBert Duijst
28 NovemberZaterdag 13.00 uurSander van den Houtenprogramma en CV
5 DecemberZaterdag 13.00 uurBert Gelderman

Praktische informatie

De Grote Kerk is – vanwege de coronamaatregelen – de komende weken beperkt toegankelijk voor bezoekers. Maximaal 30 bezoekers mogen tegelijkertijd in de kerk.

Verder wordt de kerk zelf de komende jaren ook onder handen genomen. Dit betekent dat er aanpassingen nodig zijn om de orgelconcerten door te kunnen laten gaan: het Leeuwenbergh-orgel wordt grotendeels ingepakt om te voorkomen dat bouwstof en -gruis in het orgel komen. Dit levert helaas beperkingen in het kijk- en luistergenot op, maar het alternatief van enkele jaren helemaal geen klinkende muziek meer in Academiehuis De Grote Kerk sprak ons – en wij hopen u net zo – allesbehalve aan. Daarom wordt alles in het werk gesteld om toch (orgel)muziek te kunnen blijven aanbieden.

Voor meer informatie: zie de website van het Academiehuis.