Actueel

Orgelconcert door Toon Hagen op 29 september om 19.30 uur

Toon Hagen speelt op dinsdag 29 september, Michaëlsdag, een bijzonder concert met o.a. eigen – nieuwe – composities die tijdens de coronatijd zijn gecomponeerd.

Klik voor meer informatie over kaartverkoop en programma hier.

Vervolg marktconcerten in september

Sinds eind juli zijn de marktconcerten in de zomer sinds lange tijd weer in ere hersteld. Regionale organisten worden gevraagd om belangeloos een kort concert van circa 30 minuten te verzorgen op het Leeuwenberghorgel in het Academiehuis/de Grote Kerk Zwolle. Deze concerten sluiten aan op de carillon-concerten die de stadsbeiaardier (of gastbeiaardiers) verzorgen in de Peperbus-toren.

Een half uurtje ontspannen en genieten van een bijzonder instrument in een bijzondere kerk, het stadshart van Zwolle. U bent van harte welkom binnen te lopen. De toegang is gratis, maar u wordt wel gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel van de Grote Kerk. Dat is de reden waarom de organisten belangeloos voor u willen spelen. Voor meer informatie over de restauratieplannen: zie hiervoor de pagina Nu en de Toekomst op deze website.

Aanvang van de marktconcerten is 12.00 uur

Zie ook dit nieuwsbericht in de Swollenaer.

Praktische informatie

Het aantal bezoekers is – vanwege corona – beperkt tot 100 bezoekers per concert. Met dat aantal mensen in zo’n immense ruimte is een unieke, maar zeker ook veilige beleving gegarandeerd. Vooraf kaarten bestellen is helaas noodzakelijk. 

Aanvang: 19.30 uur, kerk open om 18.45 uur
Kaarten:  €15,- (+ € 0,50 verwerkingskosten)

Voor meer informatie: zie de website van het Academiehuis.