Actueel

Kidsreporters op bezoek bij het Schnitgerorgel

Academiehuis De Grote Kerk heeft een aantal jonge razende reporters ingezet om ook een jong publiek kennis te laten maken met De Grote Kerk en wat daar nu allemaal gebeurt. Eén van de onderwerpen is het grote Schnitgerorgel en de vraag waarom die nu leeg is. Toon Hagen legt uit waarom dit zo is en wat er gaat gebeuren.


Academiehuis De Grote Kerk Zwolle is – met de gebruikelijke coronabepalingen – weer open om binnen te lopen. Omdat de kerk tegelijkertijd ook gerestaureerd wordt, zijn er op sommige plekken in de kerk beperkingen in de toegang. Wel kunt u de boekenmarkt weer bezoeken. Kom gerust langs om te snuffelen tussen een divers aanbod van boeken en geniet tijdens het snuffelen van een heerlijke coffee to go. De kerk is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00.

Concerten zijn voorlopig nog niet mogelijk. Zoals gezegd wordt de Grote Kerk de komende jaren onder handen genomen. Dit betekent dat er aanpassingen nodig zijn om de orgelconcerten door te kunnen laten gaan: het Schnitgerorgel is volledig ontruimd ter voorbereiding op de grote restauratie. Het Leeuwenbergh-orgel – waar voorlopig alle concerten op zullen plaatsvinden – is volledig ingepakt om te voorkomen dat bouwstof en -gruis in het orgel komen.

Deze situatie levert helaas beperkingen op in het kijk- en luistergenot, maar het alternatief van enkele jaren helemaal geen klinkende muziek meer in Academiehuis De Grote Kerk sprak ons – en wij hopen u net zo – allesbehalve aan. Daarom wordt alles in het werk gesteld om toch (orgel)muziek te kunnen blijven aanbieden. Wij verwachten vanaf het tweede of derde kwartaal van 2021 weer concerten te kunnen organiseren. Wij houden u van de ontwikkelingen op de hoogte.

Voor meer informatie: zie de website van het Academiehuis.