Actueel

Toon Hagen speelt Canto Ostinato

Op dinsdag 14 juli 2020 speelt organist Toon Hagen ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt op het tijdelijke Leeuwenbergh orgel in de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle.

  “Canto Ostinato wordt door velen gezien als een spiritueel werk dat je mee kan voeren naar je binnenwereld.”

Toon heeft – met eerdere orgelversies van dit werk – in het verleden bewezen dat de toehoorders gefascineerd blijven luisteren, van de eerste tot en met de laatste noot!
Dit – van oorsprong – bekende pianowerk krijgt een andere dimensie wanneer het op orgel wordt uitgevoerd. De lengte van het werk is onbepaald, omdat het een aaneenschakeling is van 106 secties. Dit maakt het een spannende reis! De uitvoerende herhaalt de secties en bepaalt zelf wanneer er overgegaan wordt naar een volgende sectie. Bij het overgaan naar een volgende sectie treedt telkens een minimale wijziging op.

Laat u door Toon Hagen meevoeren op een spirituele reis in de prachtige entourage van de Grote Kerk. Hedendaagse ‘minimal music’ op een traditioneel instrument!

Het aantal bezoekers, is vanwege corona, beperkt tot 100 bezoekers per concert. Met dat aantal mensen in zo’n immense ruimte is een unieke, maar zeker ook veilige beleving gegarandeerd. Vooraf kaarten bestellen is helaas noodzakelijk.

Aanvang: 19.30 uur, kerk open om 18.45 uur
Kaarten:  €15,-

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar www.academiehuis.nl/evenementen/
Daar kunt u de kaarten voor dit concert bestellen. U kunt de button hieronder ook gebruiken om rechtstreeks naar de bestel-website van Academiehuis te gaan.

Een pijp adopteren van het Schnitgerorgel? Dat kan!

De (orgel)concerten in de Grote Kerk staan naast muzikaal genieten ook in het teken van het werven van inkomsten voor de restauratie van het grote Schnitgerorgel, dat nu helemaal leeg staat en onbespeelbaar is. De concerten zullen dan ook worden uitgevoerd op het tijdelijke Leeuwenberghorgel, een bijzonder instrument met een bijzonder verhaal. Binnenkort leest u daar meer over op deze site.

Hoe bijzonder is het om uw naam te verbinden aan de restauratie van het beroemde Schnitgerorgel in Zwolle? Het sponsoren van de restauratie is mogelijk door één of meerdere pijpen van de ruim 4400 orgelpijpen uit het Schnitgerorgel te adopteren. Vanaf € 25,- kunt u al een pijp sponsoren. De grotere orgelpijpen moeten natuurlijk meer opbrengen en voor de pijpen die in het orgelfront staan en zichtbaar zijn vanuit de kerk worden de hoogste bedragen gevraagd. Het is ook mogelijk om een compleet register (één van de 64) te sponseren, maar daarvoor maken we graag een aparte afspraak met u.

Via de link www.schnitgerorgelzwolle.nl/adopteer (of ga via de sponsorpagina) kunt u zelf bepalen welke pijp(en) u wilt adopteren. U kunt kiezen voor pijpen uit het Hoofdwerk, Rugpositief, Onderpositief, Borstwerk en/of Pedaal. Wanneer u hebt aangevinkt welke pijp(en) u wilt, krijgt u een totaaloverzicht van de bijdrage die u wilt leveren. U kunt dan ook aangeven of u wilt dat uw naam vermeld wordt bij de door u geadopteerde pijpen of dat u anoniem blijft in het overzicht. U krijgt een bevestiging van uw bestelling en (succesvolle) betaling in de vorm van een certificaat, met vermelding van de pijpen die u heeft geadopteerd. Het is mogelijk via iDeal te betalen.

Heeft u vragen? neem dan contact op via info@schnitgerorgelzwolle.nl