Driekorenconcert op zaterdag 13 april

Graag wijzen wij u op het komende concert “Ode aan de ruimte” van drie hoog aangeschreven Zwolse koren: Musica Vocalis, Overijssels Kamer Koor en het Zwols Vocaal Ensemble hebben de handen weer ineen geslagen en hebben als vervolg op hun concert in 2018 een prachtig programma samengesteld waarbij de enorme ruimte in Academiehuis Grote Kerk Zwolle volledig tot zijn recht gaat komen.

Op het programma staan o.a. werken van Peteris Vasks, James MacMillan, Benjamin Britten, Ton de Leeuw, Henrryk Gorecki, Geilo, Nadia Boulanger.
Alle koren zullen afzonderlijk en in een gezamenlijke opstelling werken ten gehore brengen. Mannes Hofsink verzorgt de muzikale begeleiding en zal naast de piano ook het Flentrop-orgel bespelen.

Voor dit concert kunt kaarten bestellen via de website van Academiehuis. Toegangsprijs is € 12,50 voor jongeren tot 25 jaar en € 17,50 voor mensen ouder dan 25 jaar. Aanvang van het concert is om 16.00 uur.

En dan nog even dit…

Op deze plek vindt u normaal gesproken aankondigingen voor orgelconcerten in Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Door omstandigheden lukt het helaas niet om de komende periode (tot in ieder geval de zomer) marktconcerten te organiseren. Daarnaast zijn enkele ontwikkelingen gaande waardoor wij werken aan een andere invulling van het programmeren van orgelconcerten waar meerdere Zwolse kerken bij betrokken zijn. Wij houden u via deze website, de Facebookpagina en de nieuwsbrief op de hoogte.

Gelukkig blijft er genoeg muzikaals te beleven in de kerk zoals ook nu weer blijkt en ook in de afgelopen weken het geval was!

Geen marktconcert, wel concert Luuk Schuurman

Leeflang-orgel Lutherse Kerk Zwolle

In verband met (verbouwings-)activiteiten in Academiehuis Grote kerk Zwolle vinden in januari /begin februari geen marktconcerten plaats. Wij houden u via deze website, de Facebookpagina en de nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen en de mogelijkheid om weer marktconcerten te kunnen bezoeken.

Als alternatief wijzen wij u graag op het orgelconcert op zaterdag 6 januari a.s., dat Luuk Schuurman, cantor-organist van de Lutherse kerk Zwolle verzorgt om 16.00 uur op het Leeflang-orgel van de Lutherse kerk in Zwolle, Koestraat 2-4. Het concert staat in het teken van ‘Met Bach het nieuwe jaar in’ en er worden grotere Bach-werken gespeeld, waaronder de Toccata in F, BWV 540. De toegang is gratis. Voor meer informatie en het programma zie de website van de lutherse kerk Zwolle.

Marktconcert Marijn de Jong, Martin van Heerde en het Carol Scratch Choir

Bijzonder marktconcert op zaterdag 16 december 2023!

Op zaterdag 16 december 2023 is er om 16.00 uur alweer het laatste marktconcert van 2023 in Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Het wordt dit keer verzorgd door Marijn de Jong, Martin van Heerde en het Carol Scratch Choir. Dit koor van 80 mensen studeert eerder op deze zaterdag diverse mooie christmas carols in onder de bezielende leiding van Marijn de Jong en Martin van Heerde. Dat allemaal onder de noemer van “Carols from scratch”. De bijdrage aan dit marktconcert is een voorproefje van een prachtig concert dat ze diezelfde avond om 20:00 uur uitvoeren in de Plantagekerk. Ook daar van harte welkom, toegang gratis!

Het programma van het marktconcert is hier al in te zien en te downloaden. Na afloop van het concert zijn ook CD’s met opnames van het Schnitgerorgel te verkrijgen. Zie hiervoor de CD-aktie in dit bericht.

Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis. Een donatie, wijnaankoop, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

Lees verder Marktconcert Marijn de Jong, Martin van Heerde en het Carol Scratch Choir

CD-restant verkoop voor het Schnitgerorgel

Deze eerste week van oktober is het 302 jaar geleden dat het gloednieuwe Schnitgerorgel werd opgeleverd! Omdat we het nog een tijdje zonder geluid van dit majestueuze orgel moeten doen hebben we een nieuwe actie bedacht om de kas van de restauratie verder te spekken.

Onlangs is nog een voorraad CD’s opgedoken met verschillende opnames van het Schnitgerorgel van vóór de restauratie. U kunt in het bezit komen van deze CD’s. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van het orgel.

Om welke CD’s gaat het?

Het gaat om de volgende CD’s:

  • Musica Michaelis Live (2002/2006), Ach wie flüchtig, ach wie nichtig. Toon Hagen speelt werken van Bruhns, Böhm, J.S. Bach en Hagen.
  • Musica Michaelis 1 (2002). Toon Hagen en Rienk Jiskoot spelen werken van Scheidemann, Buxtehude en J.S. Bach. UITVERKOCHT
  • Musica Michaelis 2 (2007). Toon Hagen en Rienk Jiskoot spelen werken van Buxthude, Pachelbel, Hanff en J.S. Bach.
  • Grote Orgelmis van J.S. Bach, uitgevoerd door Charles de Wolff in 1969, opnieuw uitgebracht door Zwoverink CD productions.
  • Charles de Wolff speelt werken van J.S. Bach, Reger, Jolivet en Ligeti, uitgebracht door Prestare (NCRV/Zwoverink).
  • Herinneringen aan Lucas Lindeboom live (1986/1987). Lucas Lindeboom speelt werken van J.S. Bach, Widor, Bonnet, Kryjanowski, Monnikendam en Asma. Van deze CD zijn maar een beperkt aantal exemplaren beschikbaar.

Hoe kom ik eraan en wat kost het?

Wilt u één of meerdere van deze CD’s? Geef uw bestelling door via het e-mailadres van de stichting Schnitgerorgel Zwolle: info@schnitgerorgelzwolle.nl. Bestelt u 5 of meer exemplaren dan vragen we een bijdrage van € 7,50 per CD. Tot 5 exemplaren vragen wij € 10,- per CD. Omdat de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van het Schnitgerorgel hebben wij er uiteraard geen bezwaar tegen als u een hogere bijdrage doneert op ons bankrekeningnummer NL55 ABNA 0598 0521 00 ten name van Stichting Schnitgerorgel Zwolle o.v.v. CD-aktie.

Vanaf zaterdag 14 oktober zijn ze ook te verkrijgen bij de marktconcerten! Dat is het enige moment waarop u de CD’s in de kerk zelf kunt aanschaffen. Ze zijn verder (nog) niet te koop in de Grote Kerk.

Donateurs van de stichting Schnitgerorgel Zwolle krijgen bij bestelling van meerdere CD’s één CD naar keuze gratis. Voor alles geldt: zolang de voorraad strekt. Tot en met drie CD’s per bestelling komen verzendkosten voor uw rekening. Daarboven nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. U hoeft pas geld over te maken op onze rekening nadat u een reactie van ons hebt gekregen over uw bestelling.

Tip voor notenliefhebbers: combineer uw bestelling met de aanschaf van de Het ‘Zwols Muziekboek’, dat in november 2022 is verschenen ter ere van Lucas Lindeboom. Het bevat niet eerder gepubliceerde werken van Chris en Lucas Lindeboom en Jaap Nieuwenhuijse en u kunt het in bezit krijgen voor € 13,95 (excl verzendkosten). De opbrengst hiervan komt eveneens ten goede aan de restauratie van het Schnitgerorgel. Ga voor meer informatie naar dit bericht. In Orgelnieuws.nl van 21 maart 2023 is aandacht geschonken aan deze publicatie.

Marktconcert Dennis Vallenduuk

Marktconcert Dennis Vallenduuk op zaterdag 9 december 2023!

Op zaterdag 9 december 2023 is er om 16.00 uur weer een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer verzorgd door beiaardier en organist Dennis Vallenduuk. In dit concert speelt hij werken van Kee, Bach en een improvisatie van hemzelf. Van harte welkom! Het programma is hier al in te zien en te downloaden. Na afloop van het concert zijn ook CD’s met opnames van het Schnitgerorgel te verkrijgen. Zie hiervoor de CD-aktie in dit bericht.

Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis. Een donatie, wijnaankoop, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

Lees verder Marktconcert Dennis Vallenduuk

Sint Nicolaas concert Dick Koomans

Marktconcert Dick Koomans op zaterdag 2 december 2023!

Op zaterdag 2 december 2023 is er om 16.00 uur weer een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer verzorgd door organist Dick Koomans. In dit concert staat de verjaardag centraal van onze goedheiligman: Sint Nicolaas. Van harte welkom! Het programma is hier al in te zien en te downloaden. Na afloop van het concert zijn ook CD’s met opnames van het Schnitgerorgel te verkrijgen. Zie hiervoor de CD-aktie in dit bericht.

Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis. Een donatie, wijnaankoop, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

Lees verder Sint Nicolaas concert Dick Koomans

Marktconcert Leander van den Bos

Markconcert door Leander van den Bos op zaterdag
25 november 2023!

Op zaterdag 25 november 2023 is er om 16.00 uur weer een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer verzorgd door organist Leander van den Bos (Urk). Hij speelt een aantrekkelijk programma op het Flentrop-orgel met werken van o.a. Bach, Franck, Micheelsen en Rutter. Het programma is hier al in te zien en te downloaden. Na afloop van het concert zijn ook CD’s met opnames van het Schnitgerorgel te verkrijgen. Zie hiervoor de CD-aktie in dit bericht.

Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis. Een donatie, wijnaankoop, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

Lees verder Marktconcert Leander van den Bos