Toon Hagen speelt Canto Ostinato

Dinsdag 14 juli om 19.30 uur:

Op 14 juli speelt organist Toon Hagen ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt op het tijdelijke Leeuwenbergh orgel in de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle.

  “Canto Ostinato wordt door velen gezien als een spiritueel werk dat je mee kan voeren naar je binnenwereld.”

Toon heeft – met eerdere orgelversies van dit werk – in het verleden bewezen dat de toehoorders gefascineerd blijven luisteren, van de eerste tot en met de laatste noot!
Dit – van oorsprong – bekende pianowerk krijgt een andere dimensie wanneer het op orgel wordt uitgevoerd. De lengte van het werk is onbepaald, omdat het een aaneenschakeling is van 106 secties. Dit maakt het een spannende reis! De uitvoerende herhaalt de secties en bepaalt zelf wanneer er overgegaan wordt naar een volgende sectie. Bij het overgaan naar een volgende sectie treedt telkens een minimale wijziging op.

Laat u door Toon Hagen meevoeren op een spirituele reis in de prachtige entourage van de Grote Kerk. Hedendaagse ‘minimal music’ op een traditioneel instrument!

Het aantal bezoekers, is vanwege corona, beperkt tot 100 bezoekers per concert. Met dat aantal mensen in zo’n immense ruimte is een unieke, maar zeker ook veilige beleving gegarandeerd. Vooraf kaarten bestellen is helaas noodzakelijk.

Aanvang: 19.30 uur, kerk open om 18.45 uur
Kaarten:  €15,-

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar www.academiehuis.nl/evenementen/
Daar kunt u de kaarten voor dit concert bestellen. U kunt de button hieronder ook gebruiken om rechtstreeks naar de bestel-website van Academiehuis te gaan.