Weer concerten in de Grote Kerk!

Wie had kunnen bedenken dat na de herinwijding van het Leeuwenberghorgel op 14 december jongstleden er maandenlang geen orgelmuziek meer heeft geklonken in de Grote Kerk! In de aanloop naar het nieuwe concertseizoen viel alles letterlijk stil door het coronavirus. We hopen dat u gezond bent en weer de vrijheid krijgt om te kunnen genieten van mooie live muziek.

We zijn blij te kunnen melden dat er weer concerten kunnen worden georganiseerd! We maken graag melding van de volgende concerten, waarvoor u hartelijk wordt uitgenodigd. Het aantal bezoekers wordt – in verband met de coronabepalingen – beperkt tot maximaal 100. Normaal gesproken vinden er in Academiehuis de Grote Kerk concerten plaats voor honderden mensen tegelijkertijd. Nu is het aantal bezoekers beperkt tot 100 bezoekers per concert. Met dat aantal mensen in zo’n immense ruimte ondergaat u wel gegarandeerd een ultieme en unieke beleving. De concerten van Toon Hagen zijn vroeger dan gebruikelijk in de avond geprogrammeerd: bij meer dan 100 bezoekers vindt het concert twee keer achter elkaar plaats!

De volgende concerten staan op het programma:

1 juli 2020 – 20.00 uur – Hannes Minnaar – piano – Goldbergvariaties van J.S. Bach (€ 35,-).
14 juli 2020 – 19.30 uur – Toon Hagen – orgel – Canto Ostinato van Simeon ten Holt (€ 15,-).
28 juli 2020 – 19.30 uur – Toon Hagen – orgel – Bach-programma (€ 15,-).

Let op de aanvangstijd van de concerten van Toon Hagen. Deze zijn vroeger in de avond dan gebruikelijk. Bij grote belangstelling kan het concert dan twee keer gegeven worden! De orgelconcerten worden gegeven op het Leeuwenberghorgel.

Zie voor informatie over kaartverkoop en voorwaarden de website en agenda van Academiehuis de Grote Kerk.

NB: alle concerten onder voorbehoud van de geldende maatregelen i.v.m. het coronavirus! Hou bij wijzigingen deze website en de website van Academiehuis de Grote Kerk in de gaten.