CD-restant verkoop voor het Schnitgerorgel

Deze eerste week van oktober is het 302 jaar geleden dat het gloednieuwe Schnitgerorgel werd opgeleverd! Omdat we het nog een tijdje zonder geluid van dit majestueuze orgel moeten doen hebben we een nieuwe actie bedacht om de kas van de restauratie verder te spekken.

Onlangs is nog een voorraad CD’s opgedoken met verschillende opnames van het Schnitgerorgel van vóór de restauratie. U kunt in het bezit komen van deze CD’s. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van het orgel.

Om welke CD’s gaat het?

Het gaat om de volgende CD’s:

  • Musica Michaelis Live (2002/2006), Ach wie flüchtig, ach wie nichtig. Toon Hagen speelt werken van Bruhns, Böhm, J.S. Bach en Hagen.
  • Musica Michaelis 1 (2002). Toon Hagen en Rienk Jiskoot spelen werken van Scheidemann, Buxtehude en J.S. Bach. UITVERKOCHT
  • Musica Michaelis 2 (2007). Toon Hagen en Rienk Jiskoot spelen werken van Buxthude, Pachelbel, Hanff en J.S. Bach.
  • Grote Orgelmis van J.S. Bach, uitgevoerd door Charles de Wolff in 1969, opnieuw uitgebracht door Zwoverink CD productions.
  • Charles de Wolff speelt werken van J.S. Bach, Reger, Jolivet en Ligeti, uitgebracht door Prestare (NCRV/Zwoverink).
  • Herinneringen aan Lucas Lindeboom live (1986/1987). Lucas Lindeboom speelt werken van J.S. Bach, Widor, Bonnet, Kryjanowski, Monnikendam en Asma. Van deze CD zijn maar een beperkt aantal exemplaren beschikbaar.

Hoe kom ik eraan en wat kost het?

Wilt u één of meerdere van deze CD’s? Geef uw bestelling door via het e-mailadres van de stichting Schnitgerorgel Zwolle: info@schnitgerorgelzwolle.nl. Bestelt u 5 of meer exemplaren dan vragen we een bijdrage van € 7,50 per CD. Tot 5 exemplaren vragen wij € 10,- per CD. Omdat de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van het Schnitgerorgel hebben wij er uiteraard geen bezwaar tegen als u een hogere bijdrage doneert op ons bankrekeningnummer NL55 ABNA 0598 0521 00 ten name van Stichting Schnitgerorgel Zwolle o.v.v. CD-aktie.

Vanaf zaterdag 14 oktober zijn ze ook te verkrijgen bij de marktconcerten! Dat is het enige moment waarop u de CD’s in de kerk zelf kunt aanschaffen. Ze zijn verder (nog) niet te koop in de Grote Kerk.

Donateurs van de stichting Schnitgerorgel Zwolle krijgen bij bestelling van meerdere CD’s één CD naar keuze gratis. Voor alles geldt: zolang de voorraad strekt. Tot en met drie CD’s per bestelling komen verzendkosten voor uw rekening. Daarboven nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. U hoeft pas geld over te maken op onze rekening nadat u een reactie van ons hebt gekregen over uw bestelling.

Tip voor notenliefhebbers: combineer uw bestelling met de aanschaf van de Het ‘Zwols Muziekboek’, dat in november 2022 is verschenen ter ere van Lucas Lindeboom. Het bevat niet eerder gepubliceerde werken van Chris en Lucas Lindeboom en Jaap Nieuwenhuijse en u kunt het in bezit krijgen voor € 13,95 (excl verzendkosten). De opbrengst hiervan komt eveneens ten goede aan de restauratie van het Schnitgerorgel. Ga voor meer informatie naar dit bericht. In Orgelnieuws.nl van 21 maart 2023 is aandacht geschonken aan deze publicatie.