Marktconcert Marien van de Weg op zaterdag 3 mei 2025

Op zaterdag3 mei, is er om 16.00 uur weer een prachtig marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer verzorgd door Marien van de Weg uit Genemuiden. Hij bespeelt zowel het rugwerk van het Schnitgerorgel, als het Flentrop Leeuwenbergh-orgel.

Marien van de Weg is geboren in 1998 in Genemuiden. Al vroeg blijkt zijn interesse voor muziek, met name voor het orgel. Na bij verschillende docenten orgelles gevolgd te hebben in Genemuiden gaat hij studeren aan muziekschool Quintus te Kampen waar hij les krijgt van Jurriën Plender en Harry Hamer in zowel het orgelspel als ook in muziektheorie. Daar behaalt hij zijn orgel en theorie-examen onder de vermelding cum laude.

Vervolgens studeert Marien nog een korte tijd bij Harm Hoeve. Hoewel zijn aanvankelijke keus was om in de agrarische sector te gaan werken besloot hij toch te kiezen voor de muziek waar hij als kind al van droomde. Bij Jurriën Plender en Gerwin van der Plaats ontvangt hij zijn vooropleiding voor het Conservatorium.

In april 2018 wordt Marien toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar hij vanaf september 2018 hoofdvak orgel studeert bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Ook studeert hij integraal hoofdvak piano bij Nata Tsvereli.Verschillende orgelwerken die door hem gespeeld zijn, zijn op YouTube te vinden.

Ook heeft Marien een eigen lespraktijk met orgelleerlingen in Genemuiden.

Het programma kunt u hieronder alvast inzien:

De toegang is gratis, maar een donatie, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musici – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld! Van harte welkom!

Foto: Diana van Dijk

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde meer dan 300 jaar oude Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van de aankoop van CD’s, een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.