Marktconcert Fluit en orgel

Markconcert door Krista van den Esker en Gert-Jan Raidt op zaterdag 29 april 2023, 16.00 uur!

Op zaterdag 29 april 2023 is er weer een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer gebracht door fluitiste Krista van den Esker en organist Gert-Jan Raidt! Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie muziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van Academiehuis Grote Kerk Zwolle. De toegang is gratis. Een donatie of pijpadoptie – als waardering voor de belangeloze inzet van de musici – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen met om 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde meer dan 300 jaar oude Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de gerestaureerde Grote kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!