Marktconcert Gerrit Hoving

Markconcert Gerrit Hoving op zaterdag 5 augustus 2023

Op zaterdag 5 augustus 2023 is er om 16.00 uur weer een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer gespeeld door musicus Gerrit Hoving (Zwolle/Dalfsen)! Gerrit is vaste organist in de Grote of Oude Cyriacuskerk te Dalfsen en een bekende in Zwolle en ruime omstreken. Gerrit is regelmatig betrokken bij (cantate)vieringen in Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Gerrit heeft een afwisselend programma opgesteld. U kunt gaan luisteren naar muziek van G. Böhm, J.P. Sweelinck, J. Stanley en J.S. Bach (Preludium en Fuga in G, BWV 541). Voor het volledige programma, zie de download bij de knop hieronder.

Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis. Een donatie of pijpadoptie – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde meer dan 300 jaar oude Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI. Uw gift kan daarmee voor u een belastingvoordeel opleveren.

Neem ook even de tijd om de gerestaureerde Grote Kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!