Marktconcert Jos Moeke

Markconcert door Jos Moeke op zaterdag 25 februari 2023!

Speeltafel Leeuwenbergh-orgel van Flentrop, Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Op zaterdag 25 februari 2023 opnieuw een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer gespeeld door organist Jos Moeke (Uddel/Elspeet)! Kom om 13.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis.

Jos speelt werken van Piutti, Galuppi, Guilmant, Lemare en Nielant.

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 13:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de gerestaureerde Grote kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!