Marktconcert Minne Veldman

Markconcert door Minne Veldman op zaterdag 2 september 2023

Op zaterdag 2 september 2023 is er om 16.00 uur weer een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer gespeeld door de bekende organist/musicus Minne Veldman (Urk)! Minne speelt in Academiehuis zijn tweede concert in het kader van de orgelwandeling Zwolle, waarbij hij om 15.00 uur in de Plantagekerk, om 16.00 in Academiehuis en om 17.00 uur in de OLV-basiliek speelt. Minne speelt in Academiehuis Grote Kerk werken van Buxtehude, Boelee, Hindemith en eigen werk. Het programma van Minne is hieronder alvast te bekijken. Ook is daar meer informatie over de orgelwandeling te vinden.

Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang voor dit concert is gratis. Deelname aan de hele orgelwandeling kost € 15,-. Een donatie of pijpadoptie – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde meer dan 300 jaar oude Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de gerestaureerde Grote Kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!