Marktconcerten in december 2020

Marktconcerten in December

Sinds eind juli zijn de marktconcerten weer in ere hersteld. Regionale organisten met hart voor het Schnitgerorgel worden gevraagd om belangeloos een kort concert van circa 30 minuten te verzorgen op het Leeuwenberghorgel in het Academiehuis/de Grote Kerk Zwolle.

Een half uurtje ontspannen en genieten van een bijzonder instrument in een bijzondere kerk, het stadshart van Zwolle. De organisten spelen belangeloos ten gunste van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel. Omdat de kerk niet bezocht kan worden kunt U uw donatie overmaken op rekeningnummer NL55 ABNA 0598 0521 00 t.n.v. Stichting Schnitgerorgel Zwolle, o.v.v. GIFT RESTAURATIE. Dat is de reden waarom de organisten belangeloos voor u willen spelen. Maar u kunt uiteraard ook op andere manieren steunen: zie daarvoor onze sponsorpagina. Voor meer informatie over de restauratieplannen gaat u naar de pagina Nu en de Toekomst op deze website.

De concerten in december worden verzorgd door:

5 DecemberZaterdag 13.00 uurBert Geldermanprogramma en CV
12 DecemberZaterdag 13.00 uurBert Duijstprogramma en CV
19 December Zaterdag 13.00 uurMartien de Vosprogramma en CV

De marktconcerten in december 2020 die op het Leeuwenbergh-orgel zijn gespeeld zijn uitgezonden via livestream. Enkele van deze concerten zijn hier nog terug te kijken en te beluisteren. Omdat de restauratie van de Grote Kerk in het najaar van 2020 is gestart, zijn sinds januari 2021 geen concerten meer georganiseerd.

Bekijk het concert van Bert Duijst op 12 december

Bekijk het concert van Bert Gelderman op 5 december

Bekijk het concert van Sander van den Houten op 28 november

De livestreams zijn mogelijk geworden dankzij een bijdrage van de Provincie Overijssel (digitaliseringsvoucher) en Stichting De Gasthuizen Zwolle.