Benefietconcert

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is zwolle-baroque-logo-1024x537.jpg

Vorig jaar bestond het Schnitgerorgel op 2 oktober precies 300 jaar. Een groot muziekfestival in voorbereiding moesten we door de coronaperikelen op het laatste moment afblazen. We zijn blij dat we nu samen met stichting Zwolle Baroque en Academiehuis Grote Kerk in het weekend van 30 september tot en met 2 oktober 2022 alsnog het festival kunnen laten plaatsvinden ter gelegenheid van het 300 (+1) jarig bestaan van het Schnitgerorgel. Het Benefietconcert is onderdeel van het muziekweekend ‘Zwolle Baroque‘. Met Ton Koopman, Toon Hagen en Hannes Minnaar staat de openingsavond garant voor muzikaal vuurwerk! Mis het niet. De opbrengst is voor de restauratie van het Schnitgerorgel.

Kaarten voor dit concert – met gesprek over de bijzondere waarde van het majestueuze Schnitgerorgel onder leiding van Radio-4 presentator Ab Nieuwdorp – zijn à € 10,- te bestellen via de website van Academiehuis Grote Kerk.

In het bruisende muziekweekend staan verder op zaterdag 1 en zondag 2 oktober de beste nationale én Zwolse musici op diverse podia in de stad. Ook zij vestigen de aandacht op het wereldberoemde grootste nog overgebleven barokorgel van de wereld: het Schnitgerorgel in Academiehuis Grote Kerk, waarvan de grote restauratie is begonnen. Benieuwd naar meer aanbod van dit weekend? Kijk dan op www.zwollebaroque.nl. Alle grote concerten met korting meebeleven? Kies dan voor het Baroque Partout.