Laatste nieuws juli 2022

Tijdelijk geen (markt)concerten in Academiehuis Grote kerk!

Sinds januari vinden – wanneer het mogelijk is in de kerk – iedere zaterdag weer marktconcerten plaats in Academiehuis Grote Kerk in Zwolle!

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 13:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel.

Als gevolg van het afbreken en verplaatsen van steigers in de Grote Kerk voor de restauratie van de gewelven, is het Leeuwenbergorgel weer ingepakt tegen stof en gruis.

Steigers worden verplaatst van de noord- naar de zuidbeuk voor de laatste fase van de gewelvenrestauratie. Hierdoor kunnen geen marktconcerten of orgelconcerten in de zomer worden georganiseerd. De planning is dat half augustus deze activiteiten zijn afgerond en we daarna weer concerten kunnen aanbieden.

Intussen wordt volop doorgewerkt aan de restauratie van het grote Schnitgerorgel. Vraag gerust naar de voortgang van de restauratie. U kunt de restauratie steunen door een gift of door het adopteren van één of meerdere pijpen van het Schnitgerorgel. Zie de QR-codes hiernaast en informatie op deze website. Adopteren kan al vanaf € 25,- en u ontvangt een certificaat van adoptie. Betalen kan per iDeal, creditcard of bankoverschrijving.