Marktconcert
Bert Gelderman

Marktconcert op zaterdag 6 juli 2024!

Op zaterdag 6 juli is er om 16.00 uur weer een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer verzorgd door organist Bert Gelderman (Zalk)! Bert speelt een aantrekkelijk programma met werken van Kittel, Pool, Mendelssohn en De Lange.

Ook voor de komende tijd staat weer een aantal interessante marktconcerten geprogrammeerd. We werken daarin samen met de Dominicanenkerk, Lutherse kerk en de Onze Lieve Vrouwenbasiliek. Daar worden ook op zaterdag concerten georganiseerd. We willen uiteraard voorkomen dat we elkaars concurrenten worden en plannen geen concerten op hetzelfde tijdstip. Houd daarom onze website in de gaten.

Na afloop van het concert zijn ook CD’s met opnames van het Schnitgerorgel te verkrijgen. Zie hiervoor de CD-aktie in dit bericht.

Kom om 16.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis. Een donatie, wijnaankoop, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde meer dan 300 jaar oude Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van de aankoop van CD’s, een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de gerestaureerde Grote Kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!