Marktconcerten

Marktconcert door Bert Gelderman op zaterdag 5 november!

Speeltafel Leeuwenbergh-orgel van Flentrop, Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Op zaterdag 29 oktober verzorgt Bert Gelderman, organist in Hattem, het marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle! Kom genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de bijna volledig gerestaureerde ruimte van de kerk.

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 13:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de voortgang te bewonderen van de restauratie van kerk en Schnitgerorgel. Er is steeds meer kleur te ontdekken op de orgelkas en hoe het uiteindelijke resultaat gaat worden wordt langzamerhand zichtbaar.