Marktconcerten in ere hersteld (2020)

Er zijn weer marktconcerten in Academiehuis De Grote Kerk in Zwolle!

De komende weken wordt iedere vrijdag het Leeuwenbergh orgel om 12:00 een half uur bespeeld, aansluitend aan de wekelijkse carillonbespeling van stadsbeiaardier Martien van der Kniff. Het zijn concerten van een half uur. De organisten spelen belangeloos ten behoeve van de restauratie van het Schnitgerorgel!

Vorige week is afgetrapt door Bert Gelderman. De komende weken staan de volgende organisten op het programma:

24  Juli                 Bert Gelderman
31  Juli                 Johan Smit
7    Augustus      Martin  van Heerde
14  Augustus      Elisabeth Hubmann (onder voorbehoud)
21  Augustus      Ds. M.J. Schuurman
27  Augustus      Marien van de Weg

Aanvang: iedere vrijdag om 12.00 uur.

Let op: De Grote Kerk hanteert een toegangsregime bij het binnengaan van de kerk zodat er zicht is op het aantal mensen in de kerk. Na het concert wordt er om een gift gevraagd.

Een pijp adopteren van het Schnitgerorgel? Dat kan!

De (orgel)concerten in de Grote Kerk staan naast muzikaal genieten ook in het teken van het werven van inkomsten voor de restauratie van het grote Schnitgerorgel, dat nu helemaal leeg staat en onbespeelbaar is. De concerten zullen dan ook worden uitgevoerd op het tijdelijke Leeuwenberghorgel, een bijzonder instrument met een bijzonder verhaal. Binnenkort leest u daar meer over op deze site.

Hoe bijzonder is het om uw naam te verbinden aan de restauratie van het beroemde Schnitgerorgel in Zwolle? Het sponsoren van de restauratie is mogelijk door één of meerdere pijpen van de ruim 4400 orgelpijpen uit het Schnitgerorgel te adopteren. Vanaf € 25,- kunt u al een pijp sponsoren. De grotere orgelpijpen moeten natuurlijk meer opbrengen en voor de pijpen die in het orgelfront staan en zichtbaar zijn vanuit de kerk worden de hoogste bedragen gevraagd. Het is ook mogelijk om een compleet register (één van de 64) te sponseren, maar daarvoor maken we graag een aparte afspraak met u.

Via de link www.schnitgerorgelzwolle.nl/adopteer (of ga via de sponsorpagina) kunt u zelf bepalen welke pijp(en) u wilt adopteren. U kunt kiezen voor pijpen uit het Hoofdwerk, Rugpositief, Onderpositief, Borstwerk en/of Pedaal. Wanneer u hebt aangevinkt welke pijp(en) u wilt, krijgt u een totaaloverzicht van de bijdrage die u wilt leveren. U kunt dan ook aangeven of u wilt dat uw naam vermeld wordt bij de door u geadopteerde pijpen of dat u anoniem blijft in het overzicht. U krijgt een bevestiging van uw bestelling en (succesvolle) betaling in de vorm van een certificaat, met vermelding van de pijpen die u heeft geadopteerd. Het is mogelijk via iDeal te betalen.

U kunt ons natuurlijk ook steunen door wijn te bestellen of donateur te worden. Kijk verder op deze website bij de acties.

Heeft u vragen? neem dan contact op via info@schnitgerorgelzwolle.nl