Zwols muziekboek uitgebracht

Tijdens de Zwolse Orgelmiddag op zaterdag 26 november 2022 is het ‘Zwols Muziekboek’ gepresenteerd, met nog niet eerder verschenen orgelwerken van Lucas Lindeboom, Chris Lindeboom (vader van Lucas) en Jaap Niewenhuijse (vriend van Lucas).

De uitgave is uitgebracht naar aanleiding van het overlijden van Lucas Lindeboom, op 20 november 2022 25 jaar geleden. De Zwolse Orgelmiddag stond helemaal in het teken van het herdenken van Lucas Lindeboom, die 20 jaar lang titulair is geweest van het befaamde Schnitgerorgel (1977-1997) en Zwolle en met zijn concerten veel mensen heeft geïnspireerd. De initiatiefnemers Bert Gelderman en Martin van Heerde hebben via de familie Lindeboom muziek aangereikt gekregen die nog niet eerder was uitgegeven en de vondsten leesbaar en speelbaar gemaakt via dit boekje.

In samenwerking met uitgever Opus 10 uit Rijssen is door Cantique een mooie uitgave met orgelwerken geproduceerd die u bij de uitgever rechtstreeks kunt bestellen, maar ook via onze stichting: info@schnitgerorgelzwolle.nl.

Een stukje Zwolse orgel- en componeerhistorie met een werk van Chris Lindeboom (Gavotte), 5 werken van Lucas Lindeboom (3 fuga’s, een trio over ‘Wat God doet dat is welgedaan’ en een trio over ‘Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’) en een werk van de hand van Jaap Niewenhuijse over Gezang 13b ‘d’Almachtige is mijn Herder en Geleide’. De werken zijn na enige studie goed uit te voeren door een gevorderde amateur-organist. De prijs is € 13,95 (excl verzendkosten). Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de restauratie van het Schnitgerorgel.