Marktconcert Henk Ophoff

Markconcert door Henk Ophoff op zaterdag 4 november 2023! LET OP: GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD: 15.30 uur!

Op zaterdag 4 november 2023 is er om 15.30 uur (! wijziging ivm evenement om 16.00 uur) een marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer gespeeld door organist, dirigent en musicus Henk Ophoff (Dalfsen). Henk is opgeleid aan het conservatorium in Zwolle en is o.a de oprichter van het Dalfser Jongenskoor. Henk speelt op het Flentrop-orgel een afwisselend programma met werken van Gordon Young, Händel, Bach, Galuppi en Rinck. Het programma van Henk is hier al in te zien en te downloaden. Na afloop van het concert zijn ook CD’s met opnames van het Schnitgerorgel te verkrijgen. Zie hiervoor de CD-aktie in dit bericht.

Kom om 15.30 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de fraai gerestaureerde ruimte van de kerk. De toegang is gratis. Een donatie, wijnaankoop, pijpadoptie of CD-aankoop – als waardering voor de belangeloze inzet van de musicus – ten behoeve van de restauratie van het wereldberoemde Schnitgerorgel wordt uiteraard zeer op prijs gesteld!

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen in de regel om 16:00 uur en zijn gratis toegankelijk. In verband met evenementen in de kerk kunnen tijden soms veranderen. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde meer dan 300 jaar oude Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van de aankoop van CD’s, een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de gerestaureerde Grote Kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!