Marktconcerten januari t/m mei 2022

Vanaf zaterdag 29 januari zijn we weer gestart met wekelijkse marktconcerten in Academiehuis Grote Kerk in Zwolle! Door de versoepelingen is het mogelijk u weer te ontvangen in de kerk.

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 13:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel.

Bezoekers wordt om een gift gevraagd na afloop van het concert. Deze komt ten goede aan de aanstaande restauratie van het beroemde Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes hiernaast of ga naar onze sponsorpagina.

Marktconcerten tot en met mei 2022

In de periode januari – maart hebben de volgende organisten het marktconcert verzorgd: 

datum

29 januari
5 februari
19 februari
26 februari
5 maart
12 maart
19 maart
26 maart

2 april
9 april
16 april
23 april
30 april
7 mei
14 mei
21 mei
28 mei

bespeling door

Martin van Heerde
Bert Gelderman
Mannes Hofsink
Ab Weegenaar
Harm Hoeve
vervalt i.v.m. activiteiten
Minne Veldman
Gertine Hoefnagel

Johannes Dijkstra
Toon Hagen
geen concert
Marijn de Jong
Luuk Schuurman
Johan Smit
geen concert
Sander van den Houten
geen concert

De marktconcerten die in december 2020 op het Leeuwenbergh-orgel zijn gespeeld zijn uitgezonden via livestream. Deze concerten zijn hier nog terug te kijken en te beluisteren. De livestreams zijn mogelijk geworden dankzij een bijdrage van de Provincie Overijssel (digitaliseringsvoucher) en Stichting De Gasthuizen Zwolle.