Marktconcert Bert Gelderman

“Zwols Muziekboek” – concert door Bert Gelderman op zaterdag 4 februari 2023!

Speeltafel Leeuwenbergh-orgel van Flentrop, Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Op zaterdag 4 februari 2023 opnieuw een bijzonder marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, dit keer door onze eigen Bert Gelderman! Kom om 13.00 uur genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de gerestaureerde ruimte van de kerk.

Bert speelt werken uit het in november 2022 verschenen ‘Zwols Muziekboek’ met niet eerder uitgegeven composities van Chris Lindeboom (1906-1973), Lucas Lindeboom (1947 – 1997) en Jaap Nieuwenhuijse (1941-2008). Deze bundel is speciaal ten behoeve van de restauratie van het Schnitgerorgel verschenen en kunt u voor eigen gebruik bestellen. Zie hiervoor dit nieuwsbericht.

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 13:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de vorige week – na jaren restauratie – heropende kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!