Zweeds Marktconcert

Marktconcert door Anders Gustavsson Forsling op zaterdag 28 januari 2023!

Speeltafel Leeuwenbergh-orgel van Flentrop, Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Op zaterdag 28 januari 2023 een bijzonder marktconcert: de Zweedse organist Anders Gustavsson Forsling uit Stockholm verzorgt voor u het marktconcert in Academiehuis Grote Kerk Zwolle! Kom genieten van een (ruim) half uur mooie orgelmuziek op het (tijdelijk geplaatste) Leeuwenbergh-orgel van Flentrop in de gerestaureerde ruimte van de kerk.

Gustavsson Forsling speelt werken van Buxtehude, Mendelssohn en uit zijn eigen omgeving van Johan Helmich Roman (ed: Bedrich Janaček) “Allegro con spirito” van Drottningholmsmusiken en Anonymus (Gävle around 1800, ed: Claes Holmgren) het “Adagio och Allegro B-dur”. Het belooft een bijzonder concert te worden.

De concerten op het (tijdelijke) Leeuwenbergh-orgel beginnen om 13:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De organisten die spelen werken belangeloos mee ten gunste van de restauratie van het Schnitgerorgel. Bezoekers wordt na afloop van het concert om een gift gevraagd. Uw bijdrage komt ten goede aan de restauratie van het beroemde Schnitgerorgel uit 1721. Maar u kunt ook bijdragen in de vorm van een beeldadoptie, een pijpadoptie of door het kopen van wijn. Zie daarvoor de QR codes in het menu op deze pagina of ga naar onze sponsorpagina. Stichting Schnitgerorgel Zwolle is aangemerkt als culturele ANBI.

Neem ook even de tijd om de vorige week – na jaren restauratie – heropende kerk en het nieuwe front van het Schnitgerorgel te bewonderen. Een fantastisch resultaat van de eerste fase van de restauratie van het orgel, waar we heel trots op zijn!